Min tilgang

Med neurologiske briller på

Min tilgang som behandler er med en neurologisk indgangsvinkel og kan inddeles i nedenstående 4 hovedelementer. Hvilken komponent der bliver lagt mest vægt på vil variere fra menneske til menneske og kan skifte fra gang til gang afhængig af min vurdering.

Ved større forståelse for kompleksiteten af det at have smerter, vil en stor del af frygten for smerterne i sig selv mindskes, og man vil forstå, hvorfor det at kunne opleve smerte faktisk er en meget positiv ting. Ved hjælp af P-DTR kan jeg hjælpe med at kortlægge hvorfor du oplever dine symptomer, eller er begrænset i din fysiske udfoldelse – og vigtigst af alt ændre det!

Ved at begynde på min 10-trins-guide vil du komme til roden af de fleste problemer, som det moderne menneske døjer med, hvorfor de positive effekter kan være store og mange. Jeg træner ikke decideret med mine patienter og udleverer ej heller programmer, men ud fra min omfattende viden omkring kinesiologi og nervesystemet vejleder jeg dig i det, som du gerne vil blive bedre til.

Du er en sammenhængende organisme

Min måde at anskue dig og dit problem på er, at den smerte og/eller begrænsning du oplever, og generelt set alt hvad der sker i og med kroppen er dikteret af vores CentralNerveSystem (CNS) – altså rygmarv og hjerne.

Din smerte, din holdning, din gang, dit løbemønster, dit stramme led, din spændte muskel, din svage muskel, dine fordøjelsesproblemer, dit blodtryk, din vejrtrækning og dine vaner er ikke problemet – det er løsningen! Det er det CNS er kommet frem til, er den bedste løsning her og nu for at holde dig i live og i sikkerhed.

Spørgsmålet er hvorfor? Hvorfor vælger CNS at generere oplevelsen af smerte i dit knæ? Hvorfor er dine nakkemuskler spændte? Hvorfor er leddene i din ryg stramme? Hvorfor har du ikke mere bevægelighed i skulderen? Hvorfor kan du ikke aktivere din ene hofte? Hvorfor bliver du ved med at vrikke rundt?

Svaret til ovenstående vil være individuelt og nogen gange meget komplekst, men er næsten altid et udtryk for CNS’ reaktion på en eller anden form for trussel – stor eller lille. Vi er meget højtudviklede væsener og med et enormt potentiale, men langt størstedelen af vores komplekse organisme, samt processerne der udgør den, styres af vores mere primitive hjernecentre og udenfor vores bevidsthed.

Du går, sidder, trækker vejret, fordøjer, pumper blod rundt, producerer urin, spænder og slapper af i muskler uden at tænke over det – og gudskelov for det! Hvis du eksempelvis brækker din ene ankel lægger du automatisk mere vægt på det andet ben og ændrer dit gangmønster (læs mere om dette under min beskrivelse af P-DTR). Hvis du bliver forskrækket ændrer du automatisk spændingen i nogle af dine muskler, kigger i den givne retning, samt øger din vejrtrækning og puls. Hvis du er deprimeret bevæger du dig anderledes, end hvis du lige har vundet en million osv.

Med de 4 elementer nævnt i starten mener jeg, at man kan komme til kernen af hvad der forsager langt de fleste problemer hos såkaldt raske mennesker.